Vedtægter for Havredal og Omegns Borgerforening
 
§ 1. Foreningens navn og hjemsted
Foreningen, der er upolitisk, er stiftet den 23. september1936 under navnet Havredal og Omegns Borgerforening og har hjemsted i Viborg Kommune.

§ 2 Foreningens formål
Foreningens formål er at varetage beboernes almene rettigheder og interesser og medvirke til lokalområdets udvikling også på det kulturelle og humanitære område, herunder udvikle medlemmernes evne og lyst til at engagere sig og tage medansvar såvel i foreningen som i det lokale samfund.
Foreningen ejer og driver ejendommen matr. Nr. 6 F Havredal By, Frederiks. Beliggende
Tinghøjvej 2, Havredal, 7470 Karup, under navnet Havredal Kultur- og Forsamlingshus.                    Foreningen driver Havredal Kultur- og Forsamlingshus som et samlingssted for egnens borgere. Foreningen vil afholde eller danne ramme for kulturelle aktiviteter som møder, undervisning,
foredrag, dans, teater og fester m.v., samt aktiviteter der på anden måde kan bidrage til det lokale miljø. Foreningen vil danne paraply for aktivitetsgrupper og personer i lokalsamfundet, der ønsker at i gang- sætte aktiviteter i overensstemmelse med foreningens formål.

§ 3 Medlemmer
Som medlemmer kan optages alle der vil arbejde for foreningens formål. Indmeldelse kan ske til et bestyrelsesmedlem. Stemmeretten indtræder dog først 3 dage efter at kontingentet er betalt.
Medlemmer med husstand har adgang til de aktiviteter, der afholdes i foreningens navn. Besøgende kan medtages, når medlemmet afholder de dermed forbundne udgifter.
Udmeldelse sker ved henvendelse til formanden. Et medlem slettes når årskontingentet ikke er betalt rettidigt.
Bestyrelsen kan anmode foreningens medlemmer om assistance i det omfang den finder det nødvendigt.
Bestyrelsen har mulighed for at ekskludere et medlem, hvis den finder anledning dertil. Medlemmet har dog ret til at forelægge sagen ved den først kommende generalforsamling til endelig afgørelse.

§ 4 Kontingent
Til drift af foreningen betales et kontingent, hvis størrelse fastsættes på den ordinære
generalforsamling for det efterfølgende år. Kontingentet følger regnskabsåret og skal betales senest d. 15. februar.

§ 5 Økonomi og regnskab
Regnskabet følger kalenderåret. Det reviderede regnskab med det påbegyndte årsbudget skal være tilgængeligt hos formanden senest 14 dage før den ordinære generalforsamling.
Kasseren har ansvaret for at regnskabet føres forsvarligt og i henhold til gældende regler for regn-skabsaflæggelse, samt udarbejdelse af årsregnskab og årsbudget.
Den til foreningens opretholdelse og drift nødvendige kapital søges tilvejebragt ved
medlemskontingenter, offentlige og private tilskud, tilskud fra fonde, indsamling blandt egnens beboere, arrangementer, belåning af fast ejendom, samt indtægter ved udlejning af kultur- og forsamlingshuset.
 
§ 6 Hæftelse og ansvar
Foreningen hæfter alene med dens formue. Foreningens medlemmer har ikke nogen økonomisk forpligtelser overfor foreningen udover kontingentbetalingen.

§ 7 Generalforsamling
Generalforsamlingen, der er foreningens højeste myndighed, afholdes hvert år i februar måned. Generalforsamlingen indkaldes med mindst 14 dages varsel ved opslag i den lokale dagspresse eller ved brev til samtlige medlemmer!
Forslag, der ønskes behandlet af generalforsamlingen, skal være skriftlige og formanden i hænde senest 8 dage inden generalforsamlingens afholdelse. Over det på generalforsamlingen passerede udfærdiges et referat.

§ 8 Dagsorden
Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal indeholde mindst følgende punkter:
  1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller
  2. Bestyrelsens beretning
  3. Beretning fra udvalgene
  4. Regnskab for det forløbne år til godkendelse
  5. Behandling af indkomne forslag
  6. Fastsættelse af kontingent
  7. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter
  8. Valg af revisorer og revisorsuppleanter
  9. Eventuelt
§ 9 Stemmeret og afstemning
Stemmeret på generalforsamlingen har de fremmødte medlemmer. Medlemmer der er i restance med kontingent har ikke stemmeret.
Medlemmerne træffer beslutning ved simpelstemmeflertal blandt de fremmødte medlemmer. Der kan således ikke stemmes ved fuldmagt, hvis andet ikke er bestemt.
Forslag til vedtægtsændringer kan kun vedtages med 2/3 majoritet af de fremmødte.
Opløsning af foreningen behandles i henhold til § 12.
Afstemninger sker ved håndsoprækning, men såfremt dirigenten eller et medlem forlanger det, skal afstemningen ske skriftlig.

§ 10 Ekstraordinær generalforsamling
Ekstraordinær generalforsamling afholdes når et flertal af bestyrelsen eller mindst 1/4 af
medlemmerne forlanger det. Anmodning om ekstraordinær generalforsamling skal ledsages af en udførlig dagsorden. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske senest 14 dage efter krav er fremkommet og indkaldelse sker i overensstemmelse med § 7.

§ 11 Bestyrelse
Generalforsamling vælger bestyrelsen, som består af 7 medlemmer. Bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år ad gangen. Genvalg kan ske og hvert år afgår skiftevis 4 og 3 bestyrelsesmedlemmer.            3 bestyrelsesmedlemmer på lige år og 4 bestyrelsesmedlemmer på ulige år.

Endvidere vælges for 2 år af gangen 2 revisorer og 2 revisorsuppleanter, som ligeledes afgår skiftevis hvert år.
Valgbar er alle myndige medlemmer bosat under post nr. 7470. De skal have erklæret sig villig til at modtage valg og betalt deres kontingent rettidigt. Flytter et valgt medlem fra området afgår vedkommende senest på førstkommende generalforsamling.
Bestyrelsen konstituerer sig med formand, kasserer og sekretær senest 2 uger efter den ordinære generalforsamling. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Arbejdet i bestyrelsen er ulønnet, ligesom bestyrelsesmedlemmerne ikke kan drages til økonomisk ansvar eller få del i eventuelt overskud.
Bestyrelsen har til opgave at lede foreningens anliggende herunder vedligeholdelse, forbedringer og udlejning af kultur- og forsamlingshuset. Bestyrelsen fastsætter udlejningsgebyr. Bestyrelsen disponerer udgifter der skønnes nødvendige for foreningen og kultur- og forsamlingshusets daglige drift.
Større nyanskaffelser forelægges på den ordinære generalforsamling. Optagelse af lån, pantsætning, køb og salg af ejendomme kan kun finde sted med generalforsamlingens godkendelse.
Bestyrelsen kan nedsætte arbejdsgrupper eller udvalg, der kan arbejde med konkrete opgaver og aktiviteter.
Der afholdes mindst 4 bestyrelsesmøder hvert år, hvortil formanden indkalder. Dog kan mindst 3 bestyrelsesmedlemmer forlange afholdt bestyrelsesmøde. Bestyrelsen er beslutningsdygtig når mindst 5 medlemmer er til stede. Spørgsmål afgøres ved almindelig stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende. Over et på møderne passerede udarbejdes et referat. Den samlede bestyrelse deltager i kontingentopkrævningen.
Bestyrelsen kan bemyndige formand og kasserer til i fællesskab at tegne foreningen udadtil.

§ 12 Opløsning af foreningen
Foreningen kan kun opløses efter vedtagelse på 2 af hinanden følgende generalforsamlinger, der afholdes med mindst 3 og højst 6 ugers mellemrum når 2/3 af de fremmødte stemmer herfor på hver generalforsamling.
Indkaldelse til generalforsamling nr. 2 kan først finde sted, når generalforsamling nr. 1 har været afholdt.
Foreningens formue, herunder løsøre fordeles efter generalforsamling nr. 2`s beslutning, dog således at alle midler anvendes kulturelle og almennyttige formål i Havredal og omegn.
Således vedtaget på generalforsamlingen, den 18. februar 2015.
                            
Disse vedtægter erstatter alle tidligere vedtægter.
 
Havredal den 18. februar 2015
Havredal Kultur & Forsamlingshus, Tinghøjvej 2, Havredal, 7470 Karup - Haurdal Borgerforening, CVR-nr. 39648768
Lav din egen hjemmeside med mono.net